Cila është psikologjia pas femrave që duan gjithmonë të tregojnë trupin e tyre në Instagram?

Në një këndvështrim të pare dha duke u bazuar në shumë studime përgjigjja për rreth 80% të shikuesve është e thjeshtë “burrat e duan seksin dhe se gratë i pëlqen vëmendjen”. Pikërisht kjo foto e Kylie Jenner e shafaqur me buzë të bukura dhe joshëse, me gjoks dhe prapanica thuajse në formë perfekte në një ditë vere me rrobat e banjës mund të ngjall paragjykime. Shumë mund të thonë se kjo foto është vërtet publikur për arsye seksuale dhe për të treguar trupin e saj. Shumë mund të mendojnë se ndoshta kjo është një formë shfaqjeje e pasigurisë së saj.

Po sikur për një moment ta shikojmë këtë në një këndveshtrim tjetër. Po sikur t’ju them se kjo femër 22-vjeçar (2019) e bën këtë që të shesë buzëkuqet e saj të cilat mund të arrijnënjë vlerë rreth $380,000,000 në vit? Po sikur të themi se kompania e saj mund të arrije vlera maramëndëse pak a shumë $1 trilion në 2022, a do ta besonit? Në të vërtetë kjo nuk do shumë mënd për ata që e kuptojnë vlerën e një fotoje të krijuar thjesht për arsye marketingu. Pra, për këtë vajzë 22 vjeçare ky është thjesht një biznesi.

Sikurse e përmëndëm dhe më herët, një pjesë e madhe e shikuesve mund ta kenë paragjykuar këtë foto në mënyra të ndryshme. Pas një kërkimi të gjatë, më poshtë kemi renditur paragjykimet më stereotipike të mundshme.

Ne dëshirojmë të dimë edhe mendimin tuaj dhe gjithashtu nëse ju keni  partur ndonjë paragjykim të ngjashem edhe pse është krejt e natyrshme të paragjykosh.

#1 Paragjykimi:

"Ajo është e pasigurt dhe ka vetëvlerësim të ulët."

Gratë që duan të tregojnë trupin e tyre janë ato që kanë diçka për të treguar, ato janë të bukura dhe janë krenarë për këtë. Kushdo që nuk ka frikë të shfaqet në publik ka vetëbesim të lartë, pa dyshim këtu është edhe rasti më i mitë. Duhet kurajo ekstreme të jesh i hapur për 8 miliardë raste të gjykimit njerëzor.

#2 Paragjykimi:

"Ajo ka një mungesë të kulturës personale"

Bukuria dhe estetika kanë qenë të lidhura gjatë gjithë historisë së njerëzimit dhe në shumë raste janë perceptuar si vlera më e lartë e artit. Bukuria është gjithashtu e lidhur ngushtë me natyrën. Kështe që mund të themi që lulet janë të bukura gjithashtu. Nga një këndvështrim natyror, nuk ka dallim midis një gruaje dhe një lule, apo jo?

#3 Paragjykimi:

"Ajo po tërheq meshkuj rreth vetes së saj (jo shumë të suksesshëm) sepse i duhet vëmendja tyre"

Statistikat dhe realiteti na tregojnë të kundërtën. Burrat më intelektualë janë jashtëzakonisht të tërhequr nga estetika dhe bukuria, janë ata që vlerësojnë më së shumti bukurinë. Natyra i bën të kundërtat të tërheqin për shkak të pasardhësve më të shëndetshëm. Burra të suksesshëm dhe inteligjentë kërkojnë gra sensuale dhe seksi.

#4 Paragjykimi:

Paragjykimi # 4:

"Ajo ka një bukuri të jashtme por jo të brendshme"

Përfundim interesant, apo jo? Por bazuar në çfarë? A mund ta matë dikush bukurinë e brendshme duke shikuar pamjen e dikujt? Natyrisht, një person që ka këtë paragjykim beson që bukuria e saj e brendshme nuk është e bukur.

Bukuria e brendshme nuk ka një përcaktim universal, është subjektiv. Bukuria e brendshme e secilit person është unike.

#5 Paragjykimi:

"Ajo e bën atë për biznes"

Mbase kjo është e vërteta? A mund të themi se ajo është një aktore e mirë për punët e saj? A mund ta zvogëlojmë kontributin artistik të të gjithë aktorëve dhe aktoreve të famshëm duke thënë se ata thjesht e bëjnë atë për para?

Për më tepër, ato kontribuojnë në përgatitjen e trurit të njeriut sepse imazhet e bukura janë më të dobishme për trurin sesa imazhet negative që mund të shihni në kanalet e lajmeve në TV.

#6 Paragjykimi:

“Ajo nuk është punëtore e palodhur”

Nuk jam i sigurt se si njerëzit përcaktojnë konceptin "një punëtor i vështirë", mbase "duke punuar 9 deri në 5"? Ruajtja e shëndetit tuaj fizik, mendor dhe emocional është vërtet punë e vështirë dhe prova e vërtetë e kësaj deklarate është fakti që 80% e popullsisë është e lënë pas dore. Nëse do të ishte kaq e lehtë, të gjithë do të dukeshin të shkëlqyeshëm dhe të shëndetshëm.

Njerëzit që mbajnë një standard të lartë për veten e tyre janë gjithmonë punëtorë të vështirë.

Këtu mund të ngarkoni materialin tuaj. Shtyp këtu te krijoni nje postim tuajin

Çfarë Mendoni? Jeni PRO apo KUNDËR

Shkruar nga monarku

Perceptimi i mendimit

Këto jane disa nga mënyrat që mund të përdorni nëse doni të bindni ose të dominoni dikë në bashkëbisedime.