Këto jane disa nga mënyrat që mund të përdorni nëse doni të bindni ose të dominoni dikë në bashkëbisedime.

Bisedat mbartin shumë fuqi në vetvete. Me anë të bisedave ju mund të bëni të qarta mendimet dhe qëllimet tuaja. Po ato biseda mundësojnë një lidhje midis jush dhe të tjerëve dhe mund të ndryshojnë ose të thyejnë përshtypjen e parë kur takoni dikë të ri. Fjalët që ju zgjidhni për të përdorur dhe se si ju i zgjidhni për t’i përdorni ato mund t’ju bëjnë të duken të zgjuar, të marrëzisë, të ngrohtë, të largët, të guximshme, të ndrojtur, ose diçka tjetë midis.

#1 Përdorimi i emrin të tyre në mes të bisedës

Për shumë që e praktikojnë këtë teknikë thonë se ky është një hutim i mahnitshëm dhe se funksionon. Ajo funksionon sepse njerëzit ndiejnë nevojën për tu pranuar. Por më shumë se kaq ka edhe disa mënyra të tjera të cilat kanë po atë forcë ‘magjike’.

#2 Prekja e shpatullës

Kjo është po e njëjta teknike sikurse përmëndur më parë, por do më guxim. Gjithashtu, kjo teknikë është më efektive nëse nuk e teproni. Ka të bëjë me afërsinë dhe mirënjohjen që ju tregoni për personin që keni përballë.

#3 Tundja e kokës

Tundja e kokës është kur doni të bindni dikë tjetër. Nëse e tundni kokër në mënyrë pohuese disa herë ndërsa flisni do të vetkuptohet se person që është duke biseduar me ju ka më shumë të ngjarë të pranojë ato që po thoni. Si rrejdhojë të gjitha ato që thoni do ti duken personit tjetër si të vërteta.

#4 Shikojeni tjetrin direkt në sy

Shikojeni tjetrin direkt në sy dhe ajo po thoni do të tingëlloje si diçka që është shumë serioze. Shikoni personin direkt e në sy dhe mos e lëkundni lëkundni zërin. Ndryshe mund të dalë e kundërta që mund të dukeni si i marrë.

#5 Të bini në dakortësi me tjetrin

Plotësoni dikë se sa mbresëlënëse është ajo që po thotë për ju. Mos krijimi i një disede kundërshtuese mundëson që personi të vlerësoje dakortësinë tuaj. Me pa dyshim që ky është mashtrimi më i vjetër në botë. Shumë njerëz pëlqejnë të bënjë monolog dhe presin që të tjerë ti dëgjojnë me vëmëndje dhe madje ti besojnë.

#6 Kjo është një nga të preferuarat e mia

Kur Obama po debatonte me Mitt Romney, në të njëjtin moment Romney e pyet Obamën për pensionet. Ndërkohë që po vazhdonte të pyeste, Obama filloi ta shpërfill Romney duke buzëqeshur me qetësi të ftohte dhe kjo detyron Romney të përsërisë pyetjen disa herë. Teknika e një prezence të ftohte dhe e shoqërur me një buzëqeshje të lehte është një teknikë e mahnitshme e dominimit. Kjo e bën aponentin të mendojë se është duke bërë diçka të gabuar.

#7 Si thatë që e keni emrin?

Një tjetër mënyrë në lidhje me mbizotërimin është, nëse filloni të flisni me dikë, dhe bëni sikur jeni të zënë me diçka dhe pastaj në mes të disedës i kërkoni të përsëri emrin e tij ose të saj, sikur të keni harruar. Ai i vë njerëzit në situata të pakëndshëm përreth jush, por mbani në mend se kjo mund të mos jetë aq e hijshme nëse nuk e bëni disa herë në vazhdim.

Këtu mund të ngarkoni materialin tuaj. Shtyp këtu te krijoni nje postim tuajin

Çfarë Mendoni? Jeni PRO apo KUNDËR

Shkruar nga monarku

Cila është psikologjia pas femrave që duan gjithmonë të tregojnë trupin e tyre në Instagram?

Mbrekullia e Lumit Ilir, Tara