Perceptimi i mendimit

Psiqika në të vetvete nuk është drejtpërdrejt e perceptueshme. Karakteristika e të qenit aktivitet i vetëdijshme, “të dish” dhe “të perceptosh” janë shfaqjet e saj. Të gjitha disiplinat shpirtërore synojnë performancën  e pandryshuar të vetëdijshme, d.m.th njohuri të pastra dhe perceptim të pastër. Kjo është gjithashtu një gjendje e lumturisë së pafund dhe lumturie të pastër. Mashtrimi, megjithatë, e prish perceptimin tonë dhe i bën njohuritë tona të fragmentuara dhe të vogla. Atëherë, perceptimi ynë, duke u kontaminuar me emocionet e pëlqimeve, nuk mund të jetë i paanshëm. Barazia, mund të arrihet nga perceptimi i paanshëm (i pa kontaminuar), ose mund të themi se perceptimi i pastër është vetë ekuivalent.

Mendja jonë funksionon në shumë mënyra. Ndonjëherë duket si një tren mendimesh po vrapon por në disa raste, disa planifikime konceptuale e pushtojnë atë. Të gjitha këto aktivitete mund të perceptohen në mënyrë të paanshme gjatë praktikës medituese. Rëndësia e një perceptimi të tillë është se “vetja shpirtërore” dallohet nga “mendimi”. “Vetja” është “spektatori”, ndërsa veprimtaria mendore është objekt i vetëdijës. Kjo nuk është thjesht një imagjinatë, as sugjerim automatik, por një realitet. Sapo dikush fillon perceptimin e mendimit si një spektator i paanshëm, treni fillon të ngadalësohet, (dhe nëse perceptimi vazhdon), në fund të fundit ai arrin në ndalje. Praktika e rregullt e perceptimit të mendimit zhvillon aftësinë perceptuese në një shkallë, ku është në gjendje të përçojë edhe mendimet e tjetrit.

Siç u tha më herët, vetja e vetëdijshme në gjendjen e saj më të pastër është e aftë të përjetojë të gjithë realitetin universal menjëherë. Mashtrimi zvogëlon në mënyrë drastike këtë aftësi të lindur, dhe njohuritë tona janë të fragmentuara dhe të vogla. Mashtrimi ushqehet nga emocioni i lidhjes dhe ndarjes. Për të zhvilluar dhe përfundimisht zhgënjyer aftësinë e qenësishme të gjithëpranisë, duhet të filloni të holloni emocionet e pëlqimit, kënaqësisë dhe dhimbjes. Dhe për të holluar këto emocione ndotëse, perceptimi i paanshëm është mjeti i vetëm në dispozicion. Megjithëse i ngatërruar, vetja jonë e vetëdijshme është gjithmonë e aftë të ekzekutojë autoritetin e saj, i cili mund të përdoret për të zhvilluar më tej drejtësinë. Kështu që ekuivalentimi fillon pastërtinë e perceptimit dhe më i pastër perceptimin, më i lartë është niveli i barazisë. Rezultati kumulativ i shkëmbimit të njëpasnjëshëm të shkakut dhe efektit sjell përfundimisht perceptimin më të pastër dhe njohjen e menjëhershme të të gjithë realitetit.

Këtu mund të ngarkoni materialin tuaj. Shtyp këtu te krijoni nje postim tuajin

Çfarë Mendoni? Jeni PRO apo KUNDËR

Shkruar nga monarku

Komente

Lini një koment

Prit të ngarkohet ...

0

Komente

0 Komente

Cila është psikologjia pas femrave që duan gjithmonë të tregojnë trupin e tyre në Instagram?